Annonce

Annonce

Prævention - efter fødsel


27. januar 2022

Man kan godt blive gravid kort tid efter en fødsel - også selv om man ammer. Har I lyst til at genoptage jeres sexliv, er det derfor en god idé at finde en brugbar præventionsform.

Så længe du ammer, bør du ikke tage p-piller eller mini-piller, fordi østrogen nedsætter mælkeproduktionen, og fordi man endnu ikke kender langtidsvirkningerne, når medicinen går i modermælken.

I stedet kan det være en god idé at bruge kondom, også fordi det beskytter dig mod infektion. Har I lyst til at have sex inden for de første 8 uger efter fødslen, kan ...


Annonce

... det være en god idé at bruge kondom, fordi det netop nedsætter infektionsrisikoen.

8 uger efter fødslen anbefales det, at du får lavet en undersøgelse hos egen læge, og det vil være rigtig godt, at du her taler med lægen om prævention. Måske vil spiral, pessar eller noget andet være en god løsning for jer og jeres situation.

Du kan godt blive gravid igen, selvom det er kort tid siden, at du har født. Din ægløsning kommer før din menstruation, og det betyder, at du kan blive gravid, selvom din menstruation ikke er vendt tilbage efter fødslen.



Annoncer

Sponsorerede artikler

Vent ikke til din baby har fået rød numse

- brug Olívy fra første bleskift

Hud der konstant udsættes for fugt, varme, friktion og syre fra urin og afføring, bliver nemt rød og irriteret. Det gør ondt på barnet, og kan påvirke den helt basale trivsel - herunder søvn og spisemønster. Med Olívy baby care – diaper change kan du ...

Læs mere her



Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og mad. Bogen er propfyldt med tips, opskrifter og praktiske dagsplaner!

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

Tusinde tak for en informationsrig hjemmeside og nogle virkelig fantastiske bøger om børn! Jeg har erhvervet mig hele din bog-serie og efter at have læst dem, bruger jeg dem stadig ofte som opslagsværk. Tak for dem!

Venlig hilsen
Cecilie


Annonce