Annonce

Annonce

Fiskeolie og børn


17. oktober 2009

Fiskeolie eller det der også hedder Omega-3 fedtsyrer er sunde fedtsyrer, som især findes i fede fisk. De er livsnødvendige for os mennesker, både for børn der skal vokse og udvikle sig og for ældre der skal "vedligeholdes". Derfor skal der være omega-3 fedtsyrer tilstede i vores kost.

Fødevarestyrelsen anbefaler, at du selv spiser og også giver dit barn fisk 2 gange om ugen som hovedmåltid. Derudover næsten hver dag som pålæg til frokost.

Det er vigtigt at variere mellem de fedefisk som f.eks. laks, sild og makrel. Og de mere magre fisk som f.eks. torsk, tun og rødspætte.

Fødevarestyrelsen anbefaler, at du spiser fisk og fiskeprodukter frem for fiskeolie-tilskud. Fisken indeholder både sunde omega-3 fedtsyrer og ...


Annonce

... vigtige vitaminer og mineraler som D-vitamin, jod og selen.

Hvis I er en familie der stort set aldrig spiser fisk og du synes det er helt umuligt at få fisk på menuen til dit barn, så kan fiskeolie være et alternativ, der kan dække dit og barnets behov for omega-3 fedtsyrer. Du skal dog være opmærksom på at fiskeoliekapsler normalt ikke indeholder fiskens vitaminer og mineraler. Derfor skal fiskeoliekapslerne supplere en god og alsidig kost eller du skal tage en multivitaminpille også.

Du må aldrig iblande fiskeolie til f.eks. modermælkserstatning. Hvis du gerne vil give dit barn fiskolie i mælkeperioden og giver flaske, så bør du købe et modermælkserstatningsprodukt, som fra producentens side indeholder Omega-3 fedtsyrer.



Annoncer

Sponsorerede artikler

Vent ikke til din baby har fået rød numse

- brug Olívy fra første bleskift

Hud der konstant udsættes for fugt, varme, friktion og syre fra urin og afføring, bliver nemt rød og irriteret. Det gør ondt på barnet, og kan påvirke den helt basale trivsel - herunder søvn og spisemønster. Med Olívy baby care – diaper change kan du ...

Læs mere her



Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om amning og flaske, hjæper dig med at få et mæt og tilfreds barn.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Mange tak for dit svar. Vi brugte alle dine råd i går, og Oscar endte med at sove fra 23, hvor han selv vågnede for mad og helt indtil 04.45, så jeg er lykkelig! Nu må vi bare blive ved, og så skal det forhåbentlig nok gå ...

Tak fra Maja
Mor til Oscar på 7 måneder


Annonce