Annonce

Annonce

Moderkagebiopsi, moderkageprøve


6. marts 2022

En moderkagebiopsi kaldes også for Chorion Villus Samling eller CVS. Moderkageprøven laves for at undersøge for kromosomsygdomme og visse arvelige sygdomme hos fosteret.

Moderkageprøve laves, når du er mellem 11. og 16. graviditetsuge. Prøven laves normalt ved, at der stikkes en tynd kanyle ind gennem maveskindet. Det føles ofte som at få taget en blodprøve, men kanylen bevæges ofte lidt frem og tilbage, fordi man derved kan få taget en lille bid af moderkagen ud. Man scanner før moderkageprøven for at være sikker på, hvor langt du er henne i graviditeten, og man scanner under selve prøven for at ...


Annonce

... sikre sig, at prøven forløber, som den skal.

Selve prøven tager kun ca. 2 minutter, og efterfølgende skal den gravide blive liggende i afdelingen og slappe af i ca. 15 minutter. Det anbefales, at kvinden tager det med ro i et døgns tid. Nogle kvinder synes, det er smertefuldt at få en moderkagebiopsi foretaget, andre synes, det er almindeligt ubehageligt.

Efter prøven kan man få lidt menstruationslignende smerter og lidt tyngdefornemmelse. Kommer der sivende fostervand, blødning eller stærke smerter, bør man altid kontakt sin læge.

Der er ved moderkagebiopsi ca. ½ % risiko for at abortere.



Annoncer

Sponsorerede artikler

Vent ikke til din baby har fået rød numse

- brug Olívy fra første bleskift

Hud der konstant udsættes for fugt, varme, friktion og syre fra urin og afføring, bliver nemt rød og irriteret. Det gør ondt på barnet, og kan påvirke den helt basale trivsel - herunder søvn og spisemønster. Med Olívy baby care – diaper change kan du ...

Læs mere her



Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog til far - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak for en fantastisk brevkasse og nogle fantastiske og velskrevne bøger. Begge dele har ofte hjulpet os siden vi blev forældre for ca. 1½ år siden!

Tak fra familien i København.


Annonce