Annonce

Annonce

Astma


27. februar 2013

Børn med astma trækker ikke vejret på samme måde som vi andre. Når man har astma, så snører luftvejene sig sammen, passagen for luft ind og ud af lungerne bliver mindre og barnet har derfor svært ved at trække vejret.

Astma er det man kan kalde for en lungesygdom og børn med astma vil ofte have anfald, hvor de tydeligt har problemer med vejrtrækningen. Under et astmaanfald vil barnet få en hvæsende, pibende vejrtrækning, kvælningsfornemmelse, vedvarende hoste og nogle gange også blåfavning af læberne.

Hos de mindste børn kaldes sygdommen ofte astmatisk bronkitis - betegnelsen astma bruges normalt først, når barnet ...


Annonce

... bliver ældre. Fra ca. 2 år er det lettere at diagnosticere, og man kan her også lave en lungefunktions-undersøgelse på barnet.

Et astmaanfald kan fremprovokeres af f.eks. forkølelse, anstrengelse, mad-os, tobaksrøg, støv, kold eller fugtig luft eller varm luft fra f.eks. en brandeovn.

Et barn der har astma, vælger ofte at sidde i ro og være stille fremfor at tumle for meget rundt, hyppige lungebetændelser kan også være et signal.

Astma kan behandles medicinsk og nogle børn vokser fra det at have astma. For andre vil det være en kronisk sygdom, hvor de i perioder er symptomfri og i andre perioder, har brug for behandling.



Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere her



Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om gråd og trøst, som er en guldgrube af information til desperate forældre.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

1000 tak for dit svar. Jeg blev meget glad for at læse dine kommentarer vedr. min "dårlige samvittighed" over at have sendt Caroline i vuggestue da hun blev storesøster. Det lettede virkeligt.

Carolines mor


Annonce