Annonce

Annonce

Gravid vitaminer


30. januar 2022

Når du er gravid, er det ekstra vigtigt at spise sund og varieret - det, du spiser og drikker under graviditeten, har betydning for dit barns udvikling i livmoderen.

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at gravide tager et tilskud af folsyre, D-vitamin og jern. Desuden anbefales gravide at få tilstrækkeligt med kalk, enten gennem kosten eller som tilskud.

Folsyre: 400 mikrogram folsyre daglig fra graviditeten planlægges til og med 3 måneder henne. Dette tages i form af en folsyretablet eller en multivitamintablet. Folsyre forebygger misdannelse af hjerne og rygmarv (neuralrørsdefekter).

Jern: 40-50 mg ferrojern fra ...


Annonce

... graviditetsuge 10 og resten af gravidteten. Hvis du lider meget af kvalme, og synes jern giver dig ekstra kvalme, kan du vente med at starte jerntilskuddet til senest graviditetsuge 18. Jerndepoterne er ofte lave, når man bliver gravid og vil ikke kunne dække det øgede behov, som graviditeten medfører.

D-vitamin: 10 mikrogram D-vitamin dagligt gennem hele graviditeten. D-vitamin fremmer optagelsen af calcium og knogleopbygningen hos barnet.

Kalk: 500 mg kalk gennem hele graviditeten, hvis ikke du spiser eller drikker ½ liter mælkeprodukt dagligt. Kalk er vigtigt både for den gravides og for det ufødte barns knogler.



Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere her



Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Fantastisk hjemmeside, fantastiske bøger og fantastiske meninger!

Kærlig hilsen
Mor til Elias, 7 måneder.


Annonce