Annonce

Annonce

Cykelstol


20. april 2012

De fleste børn vil fra ca. 9 måneders alderen sidde så stabilt, at de begynder at kunne sidde i en cykelstol monteret på en voksencykel.

Vælg en stol som har justerbare fodstøtter og remme til at spænde fødderne fast, så barnets fødder ikke kan komme i klemme i hjulet. En frakkeskåner på hjulene, kan være en god idé at sikkerhedshensyn.

Cykelstolen skal være spændt fast til cyklens stel. Det er ikke sikkert nok, hvis den kun er spændt fast til bagagebæren.

Selerne til at spænde barnet fast i stolen skal være H eller Y formede, så er de sikrest. Afstanden til sele fra ryglæn må ikke være så kort at det kniber med plads til både ble og flyverdragt. Selerne må ikke klemme hverken på brystkasse eller i skridtet.

Ryglænet skal give støtte uden at være for højt. Hvis ryglænet er for højt forhindres barnets bevægelighed i nakken og det gør det svært at have ...


Annonce

... cykelhjelm på.

Sædedybden må ikke være for dyb i forhold til barnets lår, da det kan forringe barnets blodomløb i benene. Sædet må ikke være så bredt at det tvinger barnet til at sidde e en meget bred hoftestilling.

Armlæn må ikke være hverken for høje eller for lave, men skal passe til barnets arme, så barnet kan hvile armene, uden at skulle hæve skuldrene og uden at skulle læne sig til siderne.

Blødt sæde med polstring vil give barnet lidt "støddæmpning" ved bump på vejen.

Vælg en cykelstol, der er DS mærket (Dansk Standard). Det betyder, at stolen lever op til strenge sikkerhedskrav.

Tjek at dit barns vægt passer med den vægt stolen er beregnet til at kunne bære.

Forbrugerrådet TÆNK har 2012 testet de 5 bedst sælgende cykelstole på markendet. Ingen af dem lever op til både sikkerhedskrav og ergonomiske hensyn. En af stolene dumper på sikkerhed.



Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere her



Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

1000 tak for dit svar. Jeg blev meget glad for at læse dine kommentarer vedr. min "dårlige samvittighed" over at have sendt Caroline i vuggestue da hun blev storesøster. Det lettede virkeligt.

Carolines mor


Annonce