Annonce

Annonce

Stamceller


26. august 2013

Vores krop er bygget op af celler og Stamceller er oprindelige celler, hvorfra kroppens andre celler udvikler sig. Stamceller findes i det tidlige fosteranlæg, i navlestrengsblod hos nyfødte og i knoglemarven. Man kan sige at stamceller er en umoden celle, der i princippet kan udvikle sig til en hvilken som helst celle i kroppen.

Der forskes i at kunne udnytte stamceller fra fostre, da fosterstamceller kan være et vigtigt led i at helbrede mange forskellige sygdomme.

Man kan idag behandle f.eks. leukæmi ved at slå kræftcellerne ned med kemoterapi og derefter give en knoglemarvstransplantation med ...


Annonce

... raske stamceller, der kan genoprette en normal blodcelledannelse.

Der forskes derfor i at udnytte stamceller til at helbrede sygdomme som Parkinson, Sklerose og Alzheimers, eller sygdomme som sukkersyge. Men også blodpropper i hjertet eller muligheden for at kunne danne hele organer ud fra stamceller til organtransplantationer ligger teoretisk som en mulighed for fremtiden.

Forskning i stamceller tyder således på at man i fremtiden kan tilbydes en revolutionerende behandling med celletransplantation til mennesker med mange forskellige alvorlige lidelser. Forskning i stamceller vækker stor etisk debat.



Annoncer

Sponsorerede artikler

Vent ikke til din baby har fået rød numse

- brug Olívy fra første bleskift

Hud der konstant udsættes for fugt, varme, friktion og syre fra urin og afføring, bliver nemt rød og irriteret. Det gør ondt på barnet, og kan påvirke den helt basale trivsel - herunder søvn og spisemønster. Med Olívy baby care – diaper change kan du ...

Læs mere her



Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for dit medfølende svar. Både min mand og jeg sad og tudede da vi læste det.

Det går fremad herhjemme. Vi har helt accepteret vores drengs handicap og glæder os hver dag over, hvor dejlig han er. Vi starter fysioterapi imorgen.

Tak fra Signe, mor til dreng på 7 måneder


Annonce