Annonce

Annonce

Nye anbefalinger for jern til præmature


14. december 2016


Sundhedsstyrelsen har lavet en revideret vejledning vedr&o​slash;rende jerntilskud til børn, der er født for tidligt, eller som har lav fødselsvægt. Den nye vejledning erstatter anbefalingerne fra juli 2015.



I barnets første leveår er behovet for energi og næringstoffer stort. Spædbarnets energibehov er 3-4 gange større end voksnes, og det første år skal barnet tredoble sin vægt og øge sin længde med 25 cm. 



Børn der er født for tidligt har behov for jerntilskud, fordi de har mindre depot af jern ved fødslen og større væksthastighed. Børn der er født til tiden, men med en fødselsvægt under 2500 gram har behov for jerntilskud frem til 6 måneders alderen. Det anbefales, at disse børn starter jerntilskud 6 uger efter fødslen. 



Børn < 2500 gram, og som er født til tiden (det vil sige fulde 37 uger) anbefales 8 mg jerntilskud dagligt til de er 6 måneder gamle.



Børn < 1500 gram, og som er født ...


Annonce

... præmaturt (det vil sige gestationsalder < 37 uger) anbefales 8 mg jerntilskud dagligt til de er 12 måneder gamle.



Børn > 1500 gram, og som er født præmaturt (det vil sige gestationsalder < 37 uger) anbefales 8 mg jerntilskud dagligt til de er 6 måneder gamle.



Præmature børn, som får mere end halvdelen af deres ernæring som modermælkserstatning skal have 1/2 dosis jern, det vil sige ca. 4 mg hver dag eller 8 mg hver anden dag.



Der er evidens for jerntilskud til præmature børn mellem 1500-2500 gram. De har mindre jerndepoter og større behov for jern på grund af hurtig tilvækst, sammenlignet med mature børn. Derfor anbefales det at give jerntilskud itl alle præmature børn født før <37 gestationsuge - også ved fødselsvægt over 2500 gram.



Der kan være afvigelser - nogle børn har særlige behov og i givet fald vil dette blive ordineret af neonatal- eller børneafdeling. Her skal ordinationen fra afdelingen følges.



Venlig hilsen



Helen



Annoncer

Sponsorerede artikler

De gode playlister – hvad kan god musik gøre for dit barn?

Hvorfor skal dit barn høre musik?
Sang og musik kan fungere som en kilde til sproglig- og motorisk læring, kreativitet og glæde hos dit barn. Der findes mange former for børnemusik deriblandt musik med fokus på bevægelse, leg og læring, men også sange som hjælper din lille til at slappe af ...

Læs mere her



Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Endnu engang mange tak for dit svar her i den gode brevkasse. Jeg har anbefalet dig til dem jeg kender fordi du er SÅ god til at komme med nogle konkrete råd. Lige det som gør hverdagen lidt nemmere og knapt så frustrerende, så TAK for det!


Annonce