Annonce

Annonce

Influenza vaccination til gravide


27. september 2016


Sundhedsstyrelsen anbefaler, at gravide bliver vaccineret m​od influenza, når de er mere end 12 uger henne.



Hvorfor skal gravide vaccineres?



Undersøgelser viser, at gravide i 2. og 3. trimester har øget risiko for komplikationer. Det kan være abort eller for tidlig fødsen. Hvis du er gravid, har du også en øget risiko for komplikatioiner til influenza f.eks. lungebetændelse.



Risikoen for komplikationer er større, hvis du samtidig har en kronisk sygdom med nedsat lungefunktion, astma, hjerte-kar-sygdom, diabetes, nedsat immunforsvar eller hvis du er svært overvægtig.



Er vaccinen sikker for barnet?



Vaccinen er sikker at bruge - for både mor og barn. Blandt andet har forskere ved Statens Serum Institut (ssi.dk) fulgt alle fødende i en hel årgang og de fandt ingen øget risiko for komplikationer ved vaccination af gravide. Der var ikke nogen øget risiko for f.eks. for tidlig fødsel, lav fødselsvægt og misdannelser hos ...


Annonce

... kvinder, der blev vaccineret under graviditeten.



En ekstra bonus ved at du lader dig vaccinere under graviditeten er, at der efter fødslen kan være fordele for dit barn. Barnet vil blive beskyttet af dine antistoffer i den første tid, og undersøgelser viser lavere sygelighed og dødelighed blandt nyfødte af vaccinerede mødre. Derudovr er du, som ofte er dit barns tætteste kontakt, en potentiel smittekilde til influenza - smittekæden kan brydes, hvis du bliver vaccineret.



Hvad koster vaccinationen?



Influenza vaccinationen er gratis til gravide og bliver tilbudt fra den 1. oktober 2016 til og med udgangen af februar 2017. Du kan blive vaccineret hos din egen læge eller holde øje med vaccinationstilbud i lokalavisen.



Læs mere om influenza vaccination til gravide på sundhedsstyrelsens hjemmeside her



Bedste hilsner



Helen



Annoncer

Sponsorerede artikler

Vent ikke til din baby har fået rød numse

- brug Olívy fra første bleskift

Hud der konstant udsættes for fugt, varme, friktion og syre fra urin og afføring, bliver nemt rød og irriteret. Det gør ondt på barnet, og kan påvirke den helt basale trivsel - herunder søvn og spisemønster. Med Olívy baby care – diaper change kan du ...

Læs mere her



Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog til far - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Det siger medlemmerne ...

Endnu engang mange tak for dit svar her i den gode brevkasse. Jeg har anbefalet dig til dem jeg kender fordi du er SÅ god til at komme med nogle konkrete råd. Lige det som gør hverdagen lidt nemmere og knapt så frustrerende, så TAK for det!


Annonce