Annonce

Annonce

Vaccination mod Rotavirus i børnevaccinationsprogrammet


13. juni 2012

Sundhedsstyrelsen overvejer om vaccination mod Rotavirus skal​ indgå i det danske børnevaccinationsprogram. Dette bliver nu vurderet af Sundhedsstyrelsens Vaccinationsudvalg.


En rapport lavet af Sundhedsstyrelsen viser at vaccination mod rotavirus har veldokumenteret effekt og markant kan reducere hyppighed og sværhedsgrad af rotavirusinfektion. Der er to godkendte vacciner i Danmark, som generelt er uden bivirkninger.


Vaccination mod rotavirus forventes årligt at kunne forhindre ca. 30.000 sygdomstilfælde, 9.000 lægebesøg og 1.100 hospitalsindlæggelser. Reduktionen af behandlingsudgifter er lavere end udgifterne til ...


Annonce

... vaccination. Hvis man tager højde for forældres arbejdsfravær, når børn er syge af rotavirus, viser annalysen at vaccination er billigere end ikke at vaccinere.


Rotavirus er den hyppigste årsag til diarré og opkastninger hos spædbørn. De fleste børn smittes, når de er mellem 6-24 måneder. De får kraftige opkastninger, vandig diarré og evt. feber og barnet er i risiko for at få væskemangel. Symptomerne kan vare op til ca. 7 dage og bliver de mindste børn smittet vil det ofte kræve indlæggelse. 


Læs mere på sundhedsstyrelsens hjemmeside sst.dk


Annoncer

Sponsorerede artikler

De gode playlister – hvad kan god musik gøre for dit barn?

Hvorfor skal dit barn høre musik?
Sang og musik kan fungere som en kilde til sproglig- og motorisk læring, kreativitet og glæde hos dit barn. Der findes mange former for børnemusik deriblandt musik med fokus på bevægelse, leg og læring, men også sange som hjælper din lille til at slappe af ...

Læs mere her



Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for dit hurtige svar - jeg ser altid tingene fra en anden vinkel når jeg læser dine svar - en vinkel som man ikke altid selv kan se tingene fra, når det er kørt lidt i hårdknude.

Glæder mig altid til at høre fra dig

Mange hilsner
Lillepigens mor


Annonce