Annonce

Annonce

Advarsel mod arsen (arsenik) i risdrik


17. oktober 2009

Fødevarestyrelsen fraråder risdrik til børn under 3 år. Flere​ undersøgelser har gennem det sidste års tid vist, at der i risdrik forekommer arsen (arsenik). Ikke i livstruende mængder, men dog i et omfang, der betyder, at små børn bør undgå risdrik i store mængder.
 
Særligt små børn under 10 kg, bør ikke tilbydes risdrik som mælkeerstatning, da deres daglige indtagelse af arsen kan nå op på det niveau, som ikke bør overskrides. ...


Annonce

...

 
Det vurderes at de børn der har drukket risdrik ikke har nogen umiddelbar sundhedsrisiko, men advarslen handler om at reducere børns samlede indtag af arsen og gives ud fra et forsigtighedsprincip. De engelske og irske fødevaremyndigheder har valgt at informere på samme måde.
 
Der er endnu ikke fastsat EU-grænseværdier for arsen i fødevarer, men der arbejdes netop nu i EU-regi på at få fastsat grænseværdier for arsen.


Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herSvartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for dit råd om uld til min søn, det var nok det bedste råd jeg nogensinde har fået :) Der blev godt nok kigget mærkeligt på mig, da jeg begyndte at lede efter uld i butikkerne, så det måtte hentes hjem fra Danmark til sidst.

Hilsen mor fra udlandet


Annoncer

Annonce