Annonce

Annonce

Sushi til børn


19. marts 2008

Jeg har i dag den 19. marts 2008 modtaget ny udmelding fra fø​devarestyrelsen omkring sushi til børn. Udmeldingen er lavet i et samarbejde mellem sundhedsstyrelsen og fødevarestyrelsen.
 

Udmeldingen lyder således:   


"Fødevarevirksomheder skal fryse fisk, der skal spises rå, fordi der kan forekomme parasitter i fisk. Disse dræbes ved frysning ved -20 grader i mindst 24 timer. Ellers må fisken ikke sælges til sushi. Man kan dog aldrig garantere, at børn såvel som voksne ikke kan blive syge af den mad de spiser, herunder rå fisk og fiskevarer - her hører rå østers også til. Hvis sushi i lighed med andre madvarer er blevet fremstillet under uhygiejniske forhold, kan den indeholde bakterier og virus, der kan give sygdom.
Det er generelt en god idé i forbindelse med færdigpakkede fødevarer, at være opmærksom på korrekte opbevaringstemperaturer og holdbarhedsdatoer. Sushi bør spises den dag pakningen er åbnet, eller den dag retten er fremstillet i hjemmet. Færdigpakkede fødevarer skal, som en hovedregel, spises indenfor få dage efter, at de er ...


Annonce

... blevet åbnet.

Der er ingen særlig anbefaling for børns indtag af sushi eller anden rå fisk. Man skal dog være opmærksom på, at små børns immunsystemet stadig er umodent og at de derfor generelt er mere modtagelige for en række infektioner. Det er derfor særlig vigtigt for småbørn, at ovenstående anbefalinger overholdes." (sst.dk og fvst.dk)
 
Generelt anbefales det at store børn og voksne indtager ca. 200-300 gram fisk om ugen. Derudover skal gravide og børn under 14 år holde igen med rovfisk og må højst spise 100 gram rovfisk om ugen. Børn under 3 år skal højst spise 25 gram rovfisk om ugen. Der er ingen decideret mængdeanbefaling for mindre børn. Men anbefalingen om at spise fisk 2 gange om ugen ved det varme måltid eller en gang om ugen og som pålæg næsten hver dag gælder. På den måde får større børn og voksne de anbefalede 200-300 gram om ugen - og mindre børn får lidt mindre, da de spiser mindre.
 
Helen Lyng Hansen
Sundhedsplejerske


Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herSvartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Igen må jeg ty til dig som fantastisk hjælper og rådgiver.

Min skønne søn på 11 måneder skal starte i dagpleje i morgen og jeg er virkelig i krig med mine følelser.

Øv altså. Helen, jeg har virkelig brug for et ærligt råd og jeg har brug for at få sat sindet lidt på lavt blus.

Mange kærlige hilsner
Mor til dreng på 11 måneder


Annoncer

Annonce