Annonce

Annonce

MFR 2 vaccinationen rykkes frem


11. december 2007

Den 1. April 2008 rykkes MFR 2 vaccinationen frem til 4 års b​ørneundersøgelsen.

Børn der er ældre, vaccineres fortsat i 12 års alderen. Der bliver således en overgangsordning på 8 år, hvor man både kan give MFR 2, når barnet er 4 år og når det er 12 år. Herefter ophører vaccination i 12 års alderen. MFR 1 gives fortsat når barnet er 15 måneder.

Baggrund

Da MFR-vaccinationen blev indført i 1987, valgte man at lægge MFR2 i 12 års alderen for at sikre immunitet mod røde hunde hos kvinder i den fødedygtige alder. Det har siden vist sig at at MFR-vaccination giver langvarig immunitet også mod røde hunde, og der er ikke længere en sundhedsfaglig begrundelse for at opretholde vaccination i 12 års ...


Annonce

... alderen.

Fordele ved 4 år

Der er mange fordele ved at rykke vaccinationen frem. Det er lettere for børn og forældre, da barnt alligevel skal til 4-års børneundersøgelse og samtidig kan det give en højere tilslutning til børneundersøgelsen, når der er tilknyttet en vaccination. Der forventes endvidere en højere vaccinationsdækning med MFR2 og dermed en bedre beskyttelse i befolkningen mod de tre sygdomme, der vaccineres imod: Mæslinger, fåresyge og røde hunde.

Derudover er det også en fordel, at immuniteten i skolealderen bliver forbedret, når både MFR1 og MFR2 gives inden skolestart. Som det er nu, kan børn smittes i en periode på 10 år, inden der gives MFR2 vaccination.

Du kan læse mere på sundhedsstyrelsens hjemmeside www.sst.dk


Annoncer

Sponsorerede artikler

De gode playlister – hvad kan god musik gøre for dit barn?

Hvorfor skal dit barn høre musik?
Sang og musik kan fungere som en kilde til sproglig- og motorisk læring, kreativitet og glæde hos dit barn. Der findes mange former for børnemusik deriblandt musik med fokus på bevægelse, leg og læring, men også sange som hjælper din lille til at slappe af ...

Læs mere her



Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og sygdom, som giver dig ro og overblik, når dit barn har det dårligt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

Tusinde tak for en informationsrig hjemmeside og nogle virkelig fantastiske bøger om børn! Jeg har erhvervet mig hele din bog-serie og efter at have læst dem, bruger jeg dem stadig ofte som opslagsværk. Tak for dem!

Venlig hilsen
Cecilie


Annonce