Annonce

Annonce

Sådan lærer du dit barn at gå på trapper


11. februar 2014

Hvis I bor i hus, hvor der er et par trin mellem forskellige​ rum eller fra stuen og ud i haven, så er det en god idé at øve det at gå på trapper disse steder. Bor I i lejlighed, så vil det være rigtig godt at øve to-fire trin af gangen, - de fleste børn vil naturligt ikke kunne klare alle trapperne på en gang.

Der er også forskel på trapper. Det kan have noget at sige, hvor stejl trappen er, om der er luft imellem trinene, hvad materiale trappetrinene er lavet af, om der er gelænder osv. Jo mere stejl, jo mere åben og jo glattere trappen er, jo vanskeligere vil det være for barnet at gå på den.

Det kan også have noget at sige, om barnet kun skal koncentrere sig om trappen eller om andre forstyrrende ting kan komme ind. I en trappeopgang, kan det være lettere at holde fokus på at skulle op af trappen, end det måske er i stuen. Det spiller alt sammen ind på, hvornår dit barn vil kunne selv.

* Gør trapperne til en leg. Det skal være sjovt og forbindes med noget der er hyggeligt. Det betyder ikke at dit barn skal ”lege på trappen”, for det kan være farligt, men det er vigtigt, at du skaber en god stemning og ikke ...


Annonce

... presser dit barn til noget, dit barn ikke er parat til.

* Dit barn vil ofte kunne gå op af trappen, før det kan gå ned af trappen. Det vil derfor være rigtig fint at lære dit barn at gå opad først.

* Lær dit barn at kravle på alle fire op af trappen. Hænderne først, så knæene og så hænderne, så knæene.

* Hold dig bag ved barnet hele tiden, så du er sikker på, at dit barn ikke kan falde ned af trappen.

* Først når dit barn har en rigtig god balance og generelt er god til at gå, så øver I at gå op af trappen – hvor barnet holder dig i hånden eller holder i gelænderet.

* Når dit barn skal lære at gå ned af en trappe, så er det i første omgang rigtig godt at det foregår siddende eller kravlende. Nogle børn er mest trygge ved at kravle baglæns, andre børn har det bedst med at sidde på numsen og så tage et trin af gangen siddende.

* Stil dig foran barnet, så barnet ikke kan falde ned af trappen, fordi du ”står i vejen” og holde øje, støtter og guider.

* Giv dit barn små ”kommandoer” for at guide ”sæt dig ned på numsen skat”, ”så det ene ben, så det andet ben”.

Kærlig hilsen
Helen :)


Annoncer

Sponsorerede artikler

De gode playlister – hvad kan god musik gøre for dit barn?

Hvorfor skal dit barn høre musik?
Sang og musik kan fungere som en kilde til sproglig- og motorisk læring, kreativitet og glæde hos dit barn. Der findes mange former for børnemusik deriblandt musik med fokus på bevægelse, leg og læring, men også sange som hjælper din lille til at slappe af ...

Læs mere her



Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog til far - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Tusinde tak for dit fantastiske svar til vores lille familie sidst. Det hjalp virkelig på natten at give ham en fast rytme i dagstimerne.

Tak fra Hannibals mor


Annonce