Annonce

Annonce

Fastelavn og udklædning – sjov eller ballade?


30. januar 2013

Nu er det snart fastelavn og det betyder ofte udklædnin​g i vuggestue, børnehave og skole. Det burde vel egentlig ikke være så problematisk tænker man, men alligevel, så dukker der spørgsmål frem som ”min dreng vil klædes ud som prinsesse,  hvad gør jeg?”, ”min pige vil være klædt ud som fe, men er hun ikke for gammel til det?” eller ”mit barn vil slet ikke klædes ud, hjælp!” og ”hvordan er det lige med fastelavnssminke og allergi?”.


Her kommer 5 gode råd om fastelavn:


1: Drenge i prinsessekjoler og piger i Spiderman


- Lad dit barn klæde sig ud, som det har lyst til. Det gør ikke spor, at din dreng gerne vil være prinsesse eller fe, ligesom det ikke gør spor at din datter gerne vil være Spiderman eller fodboldspiller. Børn har brug for at lege forskellige roller og det er med til at udvikle dem i positiv retning. 


- Respekter derfor dit barns valg og lad dit barn lege med det tøj og være den rolle, som barnet har lyst til. 


2: Barnlige kostumer


-Lad dit barn vælge sit eget kostume – også selvom du synes at din dreng er for stor til at være humlebi og din datter for stor til at være fe.


- Spørg dig selv, hvorfor du synes man bliver for gammel til visse kostumer? Det vigtigste er at dit barn er glad og tryg ved sin udklædning og nyder dagen.


- Respekter dit barns ønske, og anerkend at din barn ved hvad det har lyst til, også selvom du synes at noget kunne være ”sejere”. 


3: Vil ikke klædes ud


Hvis dit barn ikke vil klædes ud, så kan det handle om flere forskelige ting:


- Hvis dit barn protesterer højlydt om morgenen, tøjet ligger klar derhjemme og barnet vil ikke have det på, så er dit barn måske usikker på om alle nu kommer udklædte og barnet vægrer sig ved at dukke udklædt op i institutionen, som den eneste. Tag tøjet med i institutionen og giv dit barn mulighed for at klæde sig ud, når I kommer frem.


- Hvis dit barn ikke vil have maling i ansigtet, farve i håret osv. så ...


Annonce

... bryder dit barn sig måske ikke om at blive gjort anderledes. Her kan løsningen være at vælge et kostume, som ikke kræver maling eller hårpynt. Hos yngre børn kan det ofte lykkes at finde en heldragt, som ikke kræver andet end at barnet har dragten på. En pyjamas og det at møde op i pyjamas, kan for nogle børn være grænseoverskridende nok og barnet vil føle at det er ”anderledes” og dermed klædt ud, - man kan være klædt ud som ”en der lige er vågnet”. Det kan til de større børn være et spøgelse, - det vil sige et lagen eller lignende der tages over hovedet og som skjuler barnet. Får barnet brug for det, vil det med det samme kunne fjerne sin forklædning og vil være sig selv.


- Hvis dit barn slet ikke bryder sig om udklædningstøj, så kan løsningen være en sjov hat, et par briller, en kunstig næse eller lignende som barnet har med sig, men hvor barnet i øvrigt har sit normale tøj på. Det giver mulighed for at barnet kan føle at det er med til fastelavn, uden at barnet føler grænserne overskrides.


- Hvis dit barn slet ikke vil klædes ud, så respekter det og anerkend dit barns valg.


4: Vælg sminke med omtanke


- Sammen med udklædningstøjet hører ofte også sminke. Og uanset om dit barn vil have prinsesserøde kinder, sminkes som en løve eller en klovn, så er det godt at vælge den rigtige sminke for at undgå allergi.


- Du må gerne sminke dit barn, men vælg sminke der er CE mærket.


- Undgå sminke der indeholder parfume. 


- Smør dit barns ansigt med en fed creme før du kommer sminke på. Cremen beskytter huden.


- Sørg for at vaske sminken grundigt af efter fastelavnsfesten.


5: Skiftetøj er vigtigt


- Giv altid dit barn skiftetøj med i institutionen. Det er vigtigt at barnet har mulighed for at skifte til almindeligt tøj, når barnet ønsker det. Det vigtigt at barnet kan skifte rolle og blive sig selv igen, når barnet har brug for det. 


God fornøjelse!


Helen :)


Annoncer

Sponsorerede artikler

De gode playlister – hvad kan god musik gøre for dit barn?

Hvorfor skal dit barn høre musik?
Sang og musik kan fungere som en kilde til sproglig- og motorisk læring, kreativitet og glæde hos dit barn. Der findes mange former for børnemusik deriblandt musik med fokus på bevægelse, leg og læring, men også sange som hjælper din lille til at slappe af ...

Læs mere her



Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Hvor blev jeg glad for, at du også mener, at min moderlige intuition har noget på sig. At få at vide at ens intuition kan være ok, giver selvtillid. Giver troen på, at man godt kan finde ud af at være mor...

TAK, Lene


Annonce