Annonce

Annonce

8 ting du måske ikke ved om den moderne far


18. januar 2018


Forleden faldt jeg over en undersøgelse lavet af Pa​renting.com. De havde i samarbejde med Edelman Public Relations lavet en undersøgelse, hvor de havde interviewet 600 fædre med børn under 12 år, for at finde ud af, hvordan den moderne far er og hvordan han har det



Det er naturligt ikke stor videnskab, og der er højst sandsynligvis også forskel på fædre i USA og i Danmark, så se det som let info - jeg bringer undersøgelsens resultater her:



1. Fædre bryder sig ikke om far-vittigheder. 



Fædre vil gerne tages alvorligt. Mænd er generelt trætte af, at de i reklamer ofte bliver brugt som den ikke vidende mand, der f.eks. skal reklamere for rengøringsartikler og lignende. Det er en stereotyp beskrivelse af manden, og de synes ikke det er sjovt. 82% af førstegangsfædrene mener, at der er mange fordomme om mænd, som ikke er rigtige.



2. Fædre gør mere, end de får anerkendelse for



Fædre tager aktivt del i pasningen af børnene, børneopdragelse osv. Fædre skifter også bleer, giver barnet mad, trøster osv. Og de er trætte af, at de stadig ofte portrætteres som fædre i 1950´erne, der gik på arbejde, mens mor tog sig af alt derhjemme. Undersøgelsen viser, at 68% af fædrene hjælper børn med bad, af- og påklædning, 70% får børnene klar til skole, 77% tager børnene til aktiviteter, 80% hjælper børn med lektierne - og kun 3% fortalte, at de ikke skifter bleer.



3. Fædre hjælper især i køkkenet



Mange har stadig en fordom om, at det er mødrene der hersker, når det kommer til at lave mad til familien - men virkeligheden er, at der er rigtig mange fædre i køkkenet. Næsten 77% hjælper med madlavningen på en eller anden måde. 26% fortæller, at de sørger for dagligvarer til deres familier og 22% siger, at de står for al madlavning. Den moderne far er også bevidst om, hvad barnet spiser og sørger for sund kost, og fædre er mere tilbøjelige til at købe lokalt dyrkede produkter, selvom det koster mere. 



4. Fædre tager mere og mere over i takt med at børnene bliver ældre



Så længe børnene er babyer, har fædre en tendens til at holde sig lidt tilbage, måske på grund af amning og det fysiske bånd, som småbørn og mødre deler. Men i takt med at børnene bliver ældre, så tager fædrene mere og mere over. Mens 25% af fædrene føler, at mor i starten fungerer som coach og far følger efter (far ...


Annonce

... gør en del af det praktiske arbejde, men mor styrer ofte), så går dette tal ned til 12% på det tidspunkt, hvor ældste barn har nået 13+ i alder. Faktisk siger 60% af fædrene med børn over 13 år, at de føler sig som ligeværdige, og at de indgår i et team med deres partner, når det kommer til børn og opdragelse.



5. Fædre stoler på sig selv og deres evne som forælder



Mens mødrene ofte googler "selvstændighedsalder" for at finde råd til at løse dette, så søger 1 ud af 4 fædre ikke råd hos andre på samme måde. 35% siger, at de drøfter opdragelse med deres partner, 27% siger, at de ikke behøver input, de følger deres instinkt, når det kommer til børneopdralgse. Og kun 4% søger råd fra deres egen far. Knap 5% går til deres fars venner og kun 3% læser i forældremagasiner.



Når det kommer til at træffe beslutning om ting der skal købes, så er situationen dog lidt en anden. Her siger 59% af fædrene, at de bruger fire eller flere kilder til information, som kan hjælpe dem med at træffe den rette købsbeslutning, hvor det kun er 44% af mødrene, som gør dette.



6. Fædre praler om deres børn på Facebook



Det er ikke kun mødre, der gerne vil vise, at deres barn kan lide broccoli... Også fædre elsker at poste forskellige ting omkring deres børn på sociale medier. Mere end 23% af fædrene sender familierelaterede statusopdateringer et par gange om ugen, 29% sender snapshots af familien og 15% deler videoer af børnene.



7. Fædre spiller ikke "Bad Cop... Good Cop"



"Bare vent til far kommer hjem, så ...". Der er ikke længere trusler om, at når far kommer hjem, så falder der en straf over børnene. Fars rolle er ikke længere "ham man skal være bange for". Og generelt så deles fædre og mødre om opdragelsen af børnene. 19% af fædrene oplyste, at de håndterer disciplin på egen hånd.



8. Fædre yder omsorg og passer syge børn



Når børnene er syge, hvem bliver så hjemme fra arbejde? Kun 7% siger, at de overlader pasningen af syge børn til mor. 32% fortæller, at mor og far deles om at passe syge børn, 19% fortæller, at de ofte er den, som bliver hjemme hos børnene og 20% fortæller, at det altid er far, som bliver hjemme, når børnene er syge.



Tak til alle vores skønne mænd og fædre!



Kærlig hilsen



Helen



Annoncer

Sponsorerede artikler

Vent ikke til din baby har fået rød numse

- brug Olívy fra første bleskift

Hud der konstant udsættes for fugt, varme, friktion og syre fra urin og afføring, bliver nemt rød og irriteret. Det gør ondt på barnet, og kan påvirke den helt basale trivsel - herunder søvn og spisemønster. Med Olívy baby care – diaper change kan du ...

Læs mere her



Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog til far - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen,

Tusind tak for dit svar angående min datter, som græd sig selv i søvn. For første gang i lang tid havde jeg en rigtig god fornemmelse i kroppen efter at have læst dit svar. Jeg kunne mærke, at du fik sat mange af de rigtige ord på situationen.

Tak fra Sanne, mor til pige på knap 4 måneder.


Annonce