Annonce

Annonce

Kritik er dræbende for et forhold


3. november 2016


"Jeg kan nogle gange godt være skidetræt a​f mine børns mor og hendes måde at gøre tingene på - jeg føler ikke, at jeg kan gøre noget rigtigt i hendes øjne. Og hun kritiserer mig altid! Så har pigerne fået det forkerte tøj ppå, så passer blusen ikke til bukserne, så har jeg givet dem forkert mad med i madkassen, så har jeg glemt at købe figenstænger, og æblerne ved jeg vel, at de ikke kan lide..."



Far til to piger



Dette citat er fra min bog "Helens bog til far - vær far med tillid, nærvær og respekt".



Rigtig mange fædre føler sig kritiseret, og kritik er dræbende for et forhold. Det er meget ubehageligt at modtage kritik. Det sårer og gør oprigtigt ondt. Især når det gælder vores børn, er det ikke rart at få en følelse af, at man ikke gør det godt nok.



Det går naturligvis begge veje - far skal passe på med at kritisere sit barns mor, og mor skal passe på med at kritisere sit barns far. Hvis der er noget, I er utilfredse med, skal I overveje meget, hvordan I siger det, så det bliver konstruktivt.



Kritik kan man gøre noget ved



Kritik kan man gøre noget ved. Hvis du som far oplever, at din kæreste igen og igen kritiserer dig, kan du enten tage det til efterretning og forsøge at ændre det, som hun kritiserer dig for, eller du kan vælge at sige fra.



Der er intet i vejen for, at du f.eks. holder fast i, at du klæder dit barn på, som du synes er passende - det vigtigste er trods alt ikke, hvordan tøjet farvemæssigt er sat sammen, men at dit barns tøj passer til årstiden og vejret - og at dit barn er glad for sig selv og sit tøj. Det må du naturligvis gerne sætte ord på og tale med din kæreste om.



Det vil være en god idé, at du taler med hende om, hvad det gør ...


Annonce

... ved dig, når hun igen og igen kritiserer dig og alt det, du gør. Ligesom du naturligvis kan forsøge at finde ud af, hvorfor hun gør det. Måske er det udtryk for, at hun selv gerne vil være hjemme og hjælpe jeres børn, og at hun er ked af, at situationen er sådan, at hun ikke kan gøre det, som hun helst vil. Måske er hendes kritik og manglende overskud udtryk for, at der skal laves nogle andre prioriteringer, for at det hele kommer til at fungere bedre for jer alle.



Jeres barn fornemmer stemninger



Der er ingen tvivl om, at jeres indbyrdes forhold har stor betydning for, hvordan jeres barn vokser op. Barnet læser jer, spejler sig i jer og prøver hele tiden at justere sig i forhold til det, det oplever. Hvis barnet vokser op i en familie, hvor der er harmoni og samarbejde mellem forældrene, bliver det også selv mere harmonisk.



Undersøgelser viser blandt andet:



At en far, der har et godt forhold til barnets mor, vil være mere involveret i barnet og vil tilbringe mere tid sammen med det. På den måde har far en direkte påvirknig af barnet gennem kvaliteten af forholdet til barnets mor.



At en mor, der føler sig bekræftet af sine børns far - og som nyder fordelene ved at være i et lykkeligt forhold - ofte vil være tilbøjelig til at være en bedre mor.



At når forholdet mellem forældrene er godt, så vil forældrene være mere lydhøre, kærlige og selvsikre i deres håndtering af det lille barn. De vil også være mere selvkontrollerende i forbindelse med grænsesøgende småbørn - og de vil være bedre fortrolige for teenageren, der søger råd og følelsesmæssig støtte.



 



Du/I kan læse meget mere i min nyeste bog "Helens bog til far" - rigtig god læselyst :)



Kærlig hilsen



Helen



Annoncer

Sponsorerede artikler

Vent ikke til din baby har fået rød numse

- brug Olívy fra første bleskift

Hud der konstant udsættes for fugt, varme, friktion og syre fra urin og afføring, bliver nemt rød og irriteret. Det gør ondt på barnet, og kan påvirke den helt basale trivsel - herunder søvn og spisemønster. Med Olívy baby care – diaper change kan du ...

Læs mere her



Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og søvn som er sprængfyldt med praktiske råd om hvordan du får dit barn til at sove.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen!

Tusind tak for dit tip om "drilleblæren" og "drillenumsen". Det var lige i øjet!

Pludselig blev af-med-ble et projekt, som vores datter kunne forholde sig til og føle sig som en del af. Lige fra den håbefulde: "Vi skal nok få krammet på den drilleblære, ikk?" til den lettere truende: "Jeg har sagt til drillenumsen, at hvis den ikke opfører sig ordenligt, så ringer jeg til politiet, også kommer den i fængsel".

Så nu er hun uden ble (om dagen) og siger fint til selv og overholder de faste toilettider - om morgenen og aftenen og efter måltider - uden (ret meget) brok.

Tak for hjælpen. Det er stor lettelse for os ikke at skulle skændes med hende om den åndssvage ble.

Venlig hilsen

Helt Utrolig Lettet


Annonce