Annonce

Annonce

Mistanke om D-vitaminforgiftning


1. august 2016


Sundhedsstyrelsen har den 27. juli 2016 udsendt en advarse​l omkring D-vitamindråber.



D-vitamindråber af mærket "Inno Pharma vitamin D3-dråber" med økologisk rapsolie er trukket tilbage, da der der påvist et indhold af D-vitamin, der er 75 gange for højt. Der er solgt i alt 500 flasker via Helsam. Matas og via Internettet. Derudover er D-dråberne også blevet markedsført til gravide. 



Alle, der har fået "Vitamin D3-dråber" fra Inno Pharma, skal omgående stoppe med at indtage kosttilskuddet og andet D-vitamin - inkl. multivitaminer med indhold af D-vitamin.



Spædbørn og gravide, der har indtaget D-vitamindråber af andet mærke, skal blot forsætte med D-vitamintilskud, som de plejer.



Symptomerne ved forgiftning hos spædbørn kan være



- Barnet er pylret med gentagende gylpetendens/opkastning



- Barnet virker utilpas og græder mere



- Barnet virker sløv



- Barnet tager ikke nok på



- Barnet virker dehydrereret med fortsat våde bleer (polyuri) - tisser meget



- Barnet har forstoppelse



- Barnet har tynde afføringer ...


Annonce

... (diarré)



Hvis dit barn har fået Inno Pharma vitamin D3-dråber



Spædbørn er i risiko for D-vitaminforgiftning allerede efter få dages indtagelse af 5 dråber d-vitamin per dag af præparatet.



Hvis dit barn har nogen af ovenstående symptomer og har fået ovenstående d-vitamin præparat, skal du kontakte egen læge eller vagtlæge med det samme, der kan henvise jer akut til børneafdelingen.



Hvis dit barn er symptomfrit, bør du stadig kontakte egen læge hurtigst muligt. Hvis dit barn har fået D-dråberne i en uge eller mere, skal der tages en blodprøve - svaret på denne prøve vurderes af læge og evt. børneafdeling, og det vurderes, hvorvidt jeres barn skal indlægges.



Hvis D-vitaminniveauet er over normalområdet, kontrolleres værdier hver 4.-6. uge med henblik på, hvornår d-vitamintilskud skal genoptages. Der holdes pause med al slags D-vitamintilskud, indtil andet er aftalt med lægen.



Du kan læse mere på Sundhedsstyrelsens hjemmeside



Bedste hilsner



Helen



Annoncer

Sponsorerede artikler

De gode playlister – hvad kan god musik gøre for dit barn?

Hvorfor skal dit barn høre musik?
Sang og musik kan fungere som en kilde til sproglig- og motorisk læring, kreativitet og glæde hos dit barn. Der findes mange former for børnemusik deriblandt musik med fokus på bevægelse, leg og læring, men også sange som hjælper din lille til at slappe af ...

Læs mere her



Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om dit barns udvikling. Bogen er propfyldt med nyttig viden for alle forældre!

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Først og fremmest tusind tak for denne form for brevkasse - den er helt fantastisk for en 1. gangs mor som mig, som altid er bekymret for om jeg nu gør tingene godt nok:-) Så et tak herfra.

Helle, mor til dreng på 1 år


Annonce