Annonce

Annonce

Regnvejrslege - udenfor


29. juni 2016


Skolebørnene har nu fået sommerferie, men ser​ jeg ud af vinduet - ja så regner det! Øv! Det kan være rigtig svært at aktivere børnene indendøre, hvis det regner flere dage i træk - og det har inspireret til at lave en artikel om regnvejrslege - udenfor.



Udendørsleg i regn kræver



Regntøj og gummistøvler - måske er det nødvendigt, og måske er det ikke. Det kommer helt an på, hvor varmt det er. 



Det kan være helt okay at løbe rundt udenfor med bare arme og ben. Faktisk kan det være sjovt at få lov at undvære regntøjet, netop fordi det er sommer.



Du skal selv synes, det er sjovt - dit barn spejler sig i dig. Hvis du synes, det er sjovt at blive våd, så vil dit barn ofte synes, at det er sjovere.



Du skal være kreativ, du skal bruge din fantasi. Det kræver lidt overskud at finde den gode sommerstemning frem, hvis det har regnet i flere dage. Men det gode humør smitter altid.



Du skal vurdere, hvor voldsomt det regner. Der er naturligvis stor forskel på, om det småregner eller om der kommer en voldsom regnbyge - ligesom dit barn måske ikke bryder sig om at være ude, hvis det tordner...



Der skal være god mulighed for at komme ind, når I er blevet våde nok. Blive tørret godt med et håndklæde, få tørt og rent tøj på - og få varmen lidt igen. Måske få en kop varm kakao eller te, eller måske slutte det hele af med at bage nogle boller. Der er intet som hjemmebag på en regnvejrsdag, og dit barn kan sagtens være med.



Idéer til udendørs regnvejrsleg



Vandpytter



Der kan laves mange lege med en vandpyt. De fleste børn vil af sig selv begynde at hoppe i vandpytter. Men I kan f.eks. også lave en konkurrence om, hvem der kan få vandpytten til at sprøjte mest, når man hopper i den, eller I kan se, hvem der kan springe længst eller måske springe over vandpytterne (naturligvis uden at falde og slå sig).



I kan også flytte vand fra en vandpyt til en anden - brug et plastikbæger hver især og se om I på den måde kan flytte på vandet...



I kan også forsøge at "tømme en vandpyt", flytte vandet fra pytten op i en stor spand...



I kan tage vand fra vandpytten op i et bæger og lade det løbe igennem en si, en sandkassepropel og lignende. Nogle af ...


Annonce

... de ting, som I plejer at bruge i sandkassen, kan også fint bruges i vandpytter



I kan selv bygge små både, som I kan sejle med på vandpytterne. Det kan være små både lavet af korkpropper, eller det kan være en papirbåd, som I selv folder. Måske kan I købe små plastikbåde, der kan bruges til formålet.



Regndans



Det kan være rigtig sjovt at danse i regnvejr. De fleste børn elsker at danse og bevæge sig til musik, og det behøver ikke kun være indenfor, eller når det er godt vejr, at der danses igennem. 



I kan også lave stopdans, hvor man skal stoppe i den stilling, man har, når musikken stoppes - og hvis dit barn kan lide konkurrencer, så vil den der stopper mest præcist og står mest stille vinde. Er dit barn ikke til konkurrencer, så danser I bare.



Vandpistoler



I mange børnefamilier lærer børn, at de ikke må sprøjte med vand - men udenfor, og når vi leger med vand, så er det faktisk helt okay at sprøjte og helt okay, at man bliver våd. Der findes et utal af vandpistoler - store som små - og det kan være rigtig sjovt for børn, at de pludselig kan få lov til at sprøjte med vand. 



I kan også købe vandballoner, som er små bitte balloner, der fyldes med vand, og som I så kan kaste efter hinanden.



Hvis dit barn ikke bryder sig om, at blive ramt af vandballoner eller vand fra vandpistoler, så kan I sigte efter andre ting, og se om I kan ramme. Vandballoner kan f.eks. også kastes ind i en stor hulahopring, der ligger på jorden.



Vandbaner



I kan bygge vandbaner - det kan være i en sandkasse, hvor I graver gange, som vandet kan løbe igennem. Har I mod på det, kan I også bygge større baner af træ, eller I kan købe vandbaner i plast, som kan bruges til formålet. 



Vandbaner kan indeholde broer, pumper og have forskellige niveauer, hvor vandet løber. Dit barn lærer en masse om at bygge og også om, hvordan vand løber, om "naturlove" og vand, der ikke kan løbe opad.



Der kan være mange timers leg i at bygge en vandbane og efterfølgende sejle med små både og andre ting der kan flyde.



 



Håber dette kan bruges til lidt inspiration, når og hvis det fortsætter med at regne :)



Rigtig god fornøjelse!



Kærlig hilsen



Helen



Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere her



Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og søvn som er sprængfyldt med praktiske råd om hvordan du får dit barn til at sove.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Jeg skriver da jeg gerne vil takke dig for dine råd og støtte. Lige da jeg læste dit brev blev jeg ked af det, for jeg ville for alt i verden være en mor, som giver sit barn opmærksomhed nok. Men du havde jo ret :0)

Jeg har fået det godt igen, er begyndt at arbejde og får medicin og går til samtaler ved en psykolog. Det har hjulpet mig meget.

Jeg vil sige 1000 tak til dig for at støtte mig og give mig råd.

Du hører nok fra mig igen

Knus fra mig


Annonce