Annonce

Annonce

Uld til baby og børn


4. september 2015


Så blev det september måned, og efteråre​t er officielt begyndt.. Og det betyder tid til uldundertøj og nattøj i uld. Faktisk kan du godt bruge uld hele året, men især i efterårs- og vintermånederne kan uld være med til at holde dit barn ekstra varmt og tørt.



Den gamle huskeregel lyder: "Brug uld i måneder, der ender på R - det vil sige september, oktober, november, december, januar og februar".



Uld kan bruges af både babyer, småbørn, større børn og voksne. Og uld har rigtig mange fordele:



Uldens betydning for søvnen



Når dit barn sover, så vil det naturligt nogle gange flytte på sig, skifte stilling - og sparke dynen af. Her hjælper ulden med at holde dit barn varmt. Når ulden væves til undertøj og nattøj, så får det naturligt et højt luftindhold - uldtøj består af ca. 20 procent fibre og 80 procent luft. Det gør, at ulden isolerer rigtig godt.



Uld har på den måde en god isoleringsevne, som hjælper dit barn med at holde temperaturen om natten, når dit barn sover og måske får sparket sin dyne af.



Det er vigtigt, at vi hjælper vores børn til en god søvn, både om dagen og om natten. Barnet skal føle sig puttet, og det skal være rart at sove. Undersøgelser viser, at 67 procent af babyer får afbrudt deres søvn i bomuldsnattøj - og kun 30 procent af babyer får afbrudt deres søvn, når de sover i uldnattøj.



Uldens betydning for motorikken



Uld kan absorbere 30-40 procent af sin egen vægt i væske. Til sammenligning suger bomuld 7-10 procent. Det betyder, at når dit barn kravler, leger, klatrer, løber, hopper og bevæger sig rundt, så vil ulden suge dit barns sved, og dit barn vil stadig føle sig tør på kroppen.



Nogle gange vil dit barn naturligt være i bevægelse og andre gange sidde mere stille - og det er vigtigt, at dit barn føler sig tør hele tiden, også når roen falder over dit ...


Annonce

... barn.



Ulden giver også en god bevægelsesfrihed. Ulden kan strække sig og give sig, og undertøj og nattøj i uld følger derfor dit barns bevægelser.



Uldens betydning for helbreddet



Uldens evne til at suge sved, isolere mod kulde og stabilisere kropsvarmen har betydning for dit barns helbred. Det er vigtigt, at dit barn ikke udsættes for kulde og træk, og uldens evne til at holde kroppen lun og tør kan forbedre dit barns modstandskraft overfor luftvejslidelser som forkølelse, hoste, bronkitis og lignende.



Når dit barn eller du selv fryser, så vil blodkarrene trække sig sammen for at holde temperaturen stabil og høj omkring de livsvigtige organer som f.eks. hjerte og lunger. Det betyder blandt andet, at der bliver transporteret færre sygdomsbekæmpende hvide blodlegemer ud til de slimhinder, som eksponeres for kulde, f.eks. i næsen, munden og halsen. Dermed stiger risikoen for infektion.



Uldundertøj og nattøj i uld hjælper dit barn med at holde sig varm og temperaturen stabil, så barnet ikke kommer til at fryse.



Undertøj og nattøj til de mindste



Til de mindste børn kan du få bodystockings, som sikrer, at dit barn ikke skiller ad på midten, hvilket er praktisk til børn, der triller omkring, kravler og begynder at gå rundt.



Nattøj fås på samme måde som heldragter, nogle dragter har fødder, andre ikke. Du kan også købe desiderede sovedragter eller soveposer i uld, som dit barn kan bruge i barnevognen, når barnet skal sove udenfor.



Undertøj og nattøj til de større børn



I takt med at dit barn bliver ældre, løber mere rundt og leger, ikke længere bruger ble osv. så kan det være rigtig dejligt og praktisk med todelt undertøj og nattøj i uld. Her findes rigtig mange muligheder, både bukser, bluser, trøjer og kjoler.



Du kan også købe uldveste, som giver dit barn ekstra varme omkring bryst, mave og ryg. 



 



Bedste hilsner



Helen



Annoncer

Sponsorerede artikler

De gode playlister – hvad kan god musik gøre for dit barn?

Hvorfor skal dit barn høre musik?
Sang og musik kan fungere som en kilde til sproglig- og motorisk læring, kreativitet og glæde hos dit barn. Der findes mange former for børnemusik deriblandt musik med fokus på bevægelse, leg og læring, men også sange som hjælper din lille til at slappe af ...

Læs mere her



Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om dit barns udvikling. Bogen er propfyldt med nyttig viden for alle forældre!

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Så lykkedes det! Efter så mange måneder, er Johan faldet i søvn i sin barnevogn, op til flere gange.

Jeg har idag vækket ham en halv time før han plejer at vågne, og nu har han sovet 45 min. formiddag (barnevogn), og ligger nu pt. og sover middagslur (indtil nu en time). Så jeg kan slet ikke få armene ned:)

Vi ser om vi kan hoppe på togene i tide, tak for hjælpen:)

Venlig hilsen
Kathrine, mor til Johan på 6 måneder


Annonce