Annonce

Annonce

Get Moving -Støt dit barn til mere motion


19. maj 2015


Sundhedsstyrelsen lancerer netop nu kampagnen Get Moving -​ Støt dit barn til mere motion, som handler om at få forældre og pædagoger til at støtte børn i at være fysisk aktive i mindst 60 minutter om dagen.



Under halvdelen af alle danske børn mellem 10-15 år er aktive i mere end 60 minutter om dagen, som Sundhedsstyrelsen anbefaler. Og det er vigtigt, at børn lærer at rører sig fra de er små. Derfor er det rigtig godt, hvis du kan være fysisk aktive sammen med dit barn og fra barnet er lille vænne det til, at det er godt at bruge kroppen.



Hvert 10. barn synes, det er pinligt at være fysisk aktiv sammen med sine forældre - derfor er det vigtigt at vænne de mindre børn til fysisk aktivitet, så de fortsat er aktive og dyrker motion sammen med deres venner, når de ikke længere har lyst til at være fysisk aktiv sammen med os forældre. 



Motion er en gave for livet:



- Børn, der er fysisk aktive, har større selvtillid end børn, der ikke er fysisk aktive.



- Børn, der er fysisk aktive, har en højere stresstærskel end børn, der ikke er fysisk aktive.



- Børn, der bruger mere tid på fysisk aktivitet end gennemsnittet, klarer sig godt i de boglige fag.



- Børn, der er fysisk aktive, forøger deres knoglemasse og får stærkere knogler. Fysisk aktivitet i barndommen er derfor afgørende for knoglesundheden som voksen.



- Børn, der er fysisk aktive har en lavere forekomst af faktorer, der øger risikoen for hjertekarsygdomme. En aktiv barndom forebygger derfor sygdomme senere i livet.



- Det er sjovt at bevæge sig. Barnet får styrket sin fysisk, motorik og koncentrationsevne.



- Børn der er fysisk aktive, vil ofte også være fysisk aktive som voksne.



- Fysisk aktivitet eller motion kan dyrkes sammen med mor og far - eller sammen med venner. Det giver følelsen af samvær og modvirker ensomhed.



Hvad er 60 ...


Annonce

... minutters fysisk aktivitet?



- Aktiviteten skal være moderat til høj intensitet og ligge ud over jeres kortvarige dagligdags akvitiviteter.



- De 60 minutter kan deles op, men så skal hver aktivitet vare mindst 10 minutter.



- Mindst 3 gange om ugen skal der indgå fysisk aktivitet med høj intensitet af mindst 30 minutters varighed. Derved vedligeholdes eller øges konditionen og muskelstyrken. 



- Der skal dyrkes aktiviteter, som øger knoglestyrken og bevægeligheden.



Hvad kan vi lave?



Kridtforhindringsbanen - udendørs. Tegn en forhindringsbane op med kridt. Der kan være cirkler og firkanter. Man skal kunne hoppe fra et felt til et andet. Nogle felter ligger tæt, andre ligger længere fra hinanden. Den der kommer hurtigst igennem vinder. 



Hvem kommer først? - Udendørs. Brug det når I går hjem fra børnehave - lav en lille konkurrence om, hvem der kommer først hen til lygtepælen, hen til den røde bil, der holder parkeret, hen til trappen, bænken osv. Og lad dit barn være med til at bestemme - og lad dit barn opleve at vinde.



Balancegang - udendørs. Gå balance på en væltet træstamme, kanten på en sandkasse eller lignende. Prøv at gøre det i blinde, så den der går, har lukkede øjne og skal føres af den anden over træstammen og ned på den anden side. Forsøg evt. uden ord med med signaler som lyde og håndtryk.



Trappeløb - udendørs eller indendørs. Løb sammen op af trappen og ned igen, så hurtigt I kan. Eller tag tid og se hvor hurtige I hver især er. Tag generelt trappen fremfor elevatoren eller rulletrappen, når I har mulighed for det.



Sundhedsstyrelsen har udarbejdet et idékatalog med forslag til mere end 80 aktiviteter, som børn og unge kan lave sammen med deres forældre eller sammen med pædagoger/lærere.



Læs mere om kapagnen her



Kærlig hilsen



Helen



Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere her



Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og opdragelse, som giver dig praktiske råd til alt det, der er så svært.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Jeg er meget imponeret over din indsats og dit engagement på netsundhedsplejerske.dk. Du formår at være omsorgsfuld og nærværende på skrift og du er utrolig tålmodig i dine svar til alle slags bekymrede mødre. Du udviser stor viden, erfaring og faglighed samtidig med, du respekterer den enkelte familie og moderens unikke viden om eget barn.

Dine fremragende svar bærer tydeligt præg af dit anerkendende børnesyn med fokus på det lille, kompetente barn. Jeg har haft stor glæde af dine mange svar. Tak for hjælpen!

Venlig Hilsen Mira

P.S. Tak for bogen "Du bliver en skøn mor". Jeg føler mig som en skøn mor når jeg læser i den...!


Annonce