Annonce

Annonce

Børn der sover godt klarer sig bedre i matematik og sprog


3. februar 2015


En ny undersøgelse lavet af forskere ved McGill Uni​versity og Douglas Mental Health University Institute i Montreal viser, at en god nattesøvn er vigtig for skolebørn. Det er i sig selv ikke noget nyt, mange undersøgelser viser, at børns søvn har stor betydning for, hvordan barnet lærer og udvikler sig. Det nye er, at forskerne denne gang har set på, hvordan søvnkvaliteten påvirker enkelte fag.



Forskerne har studeret 75 raske børn i alderen 7-11 år. Børnenes søvn er blevet overvåget ved hjælp af et apperatur, som bæres som et armbåndsur, og som kan måle søvnens forløb natten igennem. Forskerne har brugt gennemsnitlige data over fem nætter og har sammenholdt disse data med børnenes karakterblade.



Resultatet viser, at jo bedre børnene sover, jo bedre klarer de sig i matematik og sprog. Deres karakterer i videnskab og kunst ændrer ...


Annonce

... sig ikke. 



Reut Gruber, der er klinisk børnepsykolog og leder af undersøgelsen siger "Vi tror, at de udøvende funktioner (f.eks. de mentale færdigheder, det kræver at kunne planlægge, holde sin opmærksomhed og multitaske) ligger til grund for konsekvenserne af søvn på akademiske præstationer, og at disse færdigheder er mere kritiske i matematik og sprog end i andre fag".



Forskerne gør opmærksom på, at hvis man har et barn, som sover dårligt, så bør man interessere sig for at finde årsagen og hjælpe barnet. Og hvis man har et barn, som har svært ved at læse, skrive og svært ved matematik, så er det ekstra vigtigt at være opmærksom på barnets søvn.



Du kan læse mere om undersøgelsen her.



Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere her



Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og opdragelse, som giver dig praktiske råd til alt det, der er så svært.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen,

Tusind tak for din uddybning – det var rart med et par konkrete forslag, og I aftes lykkedes det faktisk at sidde uden skrigeri… :)

Jeg tror at små skridt er den helt rigtige løsning, som du foreslog…

Dine svar hjælper altid UTROLIGT meget!

Tak, fra os i Tyskland


Annonce